javascript, es6, typescript, coffeescript, node, react, angular, mongodb, pencilblue

CMS dropper Angular 2 til fordel for React

Kilde 20-02-17 ~2 minutters læsning · 248 ord

Folkene bag CMS-systemet PencilBlue var ellers i sommeren 2016 besluttede på at udvikle et nyt admin interface i Angular 2. Den skulle, som det fremgår af denne artikel fra 27-06-16 PencilBlue and Angular 2, endda have været i drift fra marts 2017.

Nogle måneder senere kom de dog i tvivl, som det fremgår af artiklen React or Angular 2 fra 10-10-16.

Lige efter nytår blev skiftet fuldbyrdet. Angular 2 er nu dumpet helt til fordel for React, der nu kommer til at trække det planlagte admin interface i version 1.0 af PencilBlue.

PencilBlue afvikles på Node.js og gemmer sine data i MongoDB. I begyndelsen var der ifølge forfatteren mange, der pressede på, for at CMS-systemet skulle skrives i CoffeeScript. Han priser sig i dag lykkelig for, at valget faldt på javascript, som systemet er skrevet i den dag i dag.

Dette valg holder folkene bag PencilBlue fast i, og det er en af grundene til, at Angular blev droppet. De ønskede at udvikle Angular 2 grænsefladen i javascript. Men Angular 2 lægger mere op til udvikling i TypeScript, og da de lovede instruktions-sider om Angular 2-udvikling i javascript aldrig blev udgivet, var det en pind til kisten for PencilBlue i Angular 2.

Modsat forholder det sig med React, som lever fuldt op til kravet om 100 pct. javascript, eftersom den kører ES6 - og fuldt dokumenteret.

Dertil kommer, at det ifølge forfatteren bliver for komplekst at arbejde med Angular 2, når man også skal forholde sig til TypeScript.